úterý 5. srpna 2014

Cibulové chutney

Co dnes trocha vaření? Ne, nebojte se, žádná těžká jídla. Léto je v plném proudu, a proto to chce něco lehčího, nějakou dobrou přílohu třeba ke grilované rybě nebo sýrům. Třeba cibulové chutney nebo chcete-li čatní. Základem je oloupaná cibule nakrájená na půlměsíčky, množství libovolné. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme třtinový cukr, balsamikový ocet, sůl a pepř. Kdo chce může přidat i tymián. Vše dusíme tak dlouho, až cibule a cukr zkaramelizuje. Ocet, sůl a pepř si přidáváme podle vlastní chuti.




Cibuli můžeme použít klasickou nebo červenou, záleží čistě na vaší chuti. Podáváme jako přílohu k masu, rybě, sýrům apod. Doporučuji udělat větší množství, protože velice rychle mizí...

Romana

Žádné komentáře:

Okomentovat