neděle 6. srpna 2017

Grissini

Jednou z dobrot na které se naše rodina stala zcela závislou jsou italské tyčinky grissini. K letnímu grilování, nebo k různým salátům jsou to pravé ořechové, ale já na nás klidně prásknu, že pokud je upeču, rodina mi je chodí okamžitě ujídat a je velice těžké uhájit alespoň jednu pro mou maličkost. Netroufnu si tedy vůbec odhadnout dobu trvanlivosti, ale řekněme, že je to něco mezi třemi a pěti minutami.

Grissini
170 g hladké mouky
4 g soli
10 g droždí
3g třtinového cukru
lžíce olivového oleje
100 ml vlažné vody

Do vody rozdrobím droždí, přidám cukr a nechám vzejít kvásek. Přisypu mouku, sůl, přidám olej a zadělám hladké těsto. Nechám asi deset minut odležet, pak vyválím placku a krájím dlouhé tenké tyčky, které pokládám na plech. Není třeba nechávat velké rozestupy. Peču při 190 stupních tak 15-20 minut.

Až mi trochu povyroste rozmarýn na zahradě, chystám se udělat i rozmarýnové...a olivové...a se sušenými rajčaty...a s feferonkami pro pány...a s kajenským pepřem...
Tak dobrou chuť!
Romana

Žádné komentáře:

Okomentovat